Gemeente Dijk en Waard is een test gestart met CareRingen aan zestien afvalbakken. Mensen kunnen hun lege plastic flesje met statiegeld in de metalen 'ring' (in andere gemeenten is het een echte ring) zetten voor inwoners die het niet breed hebben. Een sociaal én duurzaam idee, volgens de gemeente. Niet is het statiegeld een extraatje voor inwoners die dat goed kunnen gebruiken, ook wordt zo gestimuleerd om zwerfval te verminderen en meer recyclen.

In buurland Duitsland zijn de ringen al enige tijd succesvol en in Nederland wint het initiatief steeds meer terrein. Sinds juni heeft buurgemeente Alkmaar er tien. In de gemeenteraad van Heerhugowaard is vorig jaar een motie aangenomen om te starten met een proef met de CareRing. Vanwege de fusie is deze echter uitgesteld. Nu worden zestien vuilnisbakken voorzien met de ‘ringen’ voor kleine plastic flesjes, waar sinds 1 juli statiegeld voor moet worden betaald. Per april 2023 zijn blikjes aan de beurt.

Kijk voor meer informatie over de CareRing en de locaties van de afvalbakken op: dijkenwaard.nl.
Pin It
Bekeken: 1454x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/