Gemeente Dijk en Waard heeft dinsdag samen met Horizon Zorgcentrum Allente een overeenkomst getekend voor de bouw van het Integraal Kind en Ouderen Centrum in Noord-Scharwoude. Het IKOC komt aan de Tulpenstraat 2 en is een combinatie van 50 zorgwoningen met ondersteunende voorzieningen en een Integraal Kindcentrum voor 200 basisschoolleerlingen, dagopvang en buitenschoolse opvang.

De gemeenteraad van Langedijk verleende in oktober 2021 goedkeuring aan Horizon en Allente voor de ontwikkeling van een IKOC op de locatie van de oude Mariaschool. Sindsdien zijn een programma van eisen opgesteld en een architect via Europese aanbesteding geselecteerd. De ontwerpfase en de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van het perceel zijn inmiddels gestart.

In de overeenkomst staan duidelijke afspraken voor de periode van de start van het ontwerpproces tot aan het moment van contracteren van de uitvoerende partij(en). Belangrijk doel van het IKOC is dat de kinderen en ouderen elkaar ontmoeten en van en met elkaar leren.

Met de ontwikkeling van het IKOC wordt voor IKC Waterrijk, nu nog gevestigd aan de Schoolstraat, een modern, duurzaam en toekomstbestendig gebouw gerealiseerd. Met de realisatie van de 50 zorgwoningen wordt tegemoet gekomen aan een grote behoefte aan dit soort woningen.

De opmerkingen en suggesties uit de buurtbijeenkomst in april worden door de architect zoveel mogelijk in het ontwerpproces meegenomen. Zoveel mogelijk groen blijft bewaard en er komen onder meer een wandelroute en een beweegtuin in de buitenruimte bij het IKOC. Een veilige verkeersontsluiting rond het IKOC vinden de omwonenden ook van belang. De Potjessloot, die nu nog langs de Tulpenstraat loopt, wordt omgelegd zodat deze tussen het IKOC en de voetbalvelden van LSVV komt te liggen.

Het voorlopige ontwerp moet in januari klaar zijn en wordt daarna gepresenteerd aan omwonenden. Doel is om in het eerste kwartaal van 2024 met de bouw te beginnen. De oplevering van het IKOC staat gepland voor de zomervakantie van 2025. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 1603x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/