Het college van Dijk en Waard wil vanaf januari inwoners die op, of net boven, bijstandsniveau leven extra financieel helpen. Een pilot met zeven maatregelen rondom het armoedebeleid wordt dan gestart.

Met de 'pilot armoedebeleid' wordt onder meer de inkomensgrens voor de bijzondere bijstand verhoogd van 120 naar 150 procent van het wettelijk sociaal minimum. Daarnaast krijgen senioren een extra toeslag van 130 euro op de Meedoenpas, die vanwege de pilot op meer plekken te gebruiken is. "We willen in tijden van stijgende kosten iets extra's doen voor inwoners met een laag inkomen", vertelt wethouder Gerard Rep.

Een ander onderdeel van het plan is om mensen die langer dan drie jaar in de bijstand zitten aan het werk te krijgen. Zo is het voor de bijstandsgerechtigden mogelijk om - weliswaar onder voorwaarden - een belastingvrije uitstroompremie van ruim 2.600 euro te krijgen. Ook wordt vrijwilligerswerk van bijstandsgerechtigden gestimuleerd met een bedrag tot maximaal 1.800 euro per jaar.

Als de gemeenteraad van Dijk en Waard de pilot goedkeurt, worden in januari de toetsingscriteria vastgesteld. Naar verwachting gaat de pilot twee jaar duren.
Pin It
Bekeken: 1787x
https://ee.itk.ac.id/data/