Het duikteam van brandweer Heerhugowaard wordt mogelijk in de nabije toekomst verplaatst naar Alkmaar. Duikers die mee willen naar Alkmaar worden dan beroepskrachten. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het doel dat de duiktaak straks niet meer door vrijwilligers wordt uitgevoerd.

Professionaliseren van het duikteam zou nodig zijn omdat de eisen van opleidingen en trainingen steeds strenger worden opgesteld. Daarnaast is de verhuizing ook een oplossing voor een ander probleem; doordat de duikers naar Alkmaar gaan is het roosterprobleem bij die kazerne opgelost.

Lange tijd hield het toenmalige Inspectie Sociale Zaken en Veiligheid vinger aan de pols bij het duikteam. In augustus 2014 overleed Heerhugowaarder John Impink tijdens een reddingsactie in het Noordhollandsch Kanaal, waarna het team haar vakbekwaamheid opnieuw moest tonen. Het plan voor de verhuizing naar Alkmaar wordt naar verwachting dit jaar nog neergelegd bij het algemeen bestuur van de veiligheidsregio.
Pin It
Bekeken: 4123x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/