Saskia de Groot is de wanhoop nabij, want steeds vaker wordt er vuurwerk afgestoken wanneer ze haar hond uitlaat. "Mijn hond schrikt daar enorm van. Hij durft niet eens meer zijn behoefte te doen." Op sociale media krijgt ze bijval van andere hondenbezitters: "Mijn hond is ook superbang."

Samen met haar hondje loopt Saskia meerdere keren per dag door de Stad van de Zon in Heerhugowaard. Ze woont nog maar een paar maanden in Heerhugowaard en vindt de hond uitlaten een mooie manier om de buurt te ontdekken. Toch moet haar wat van het hart, vertelt ze aan Dijk en Waard Centraal. "Het is oktober en mijn hond durft door het vuurwerk niet meer naar buiten. Sterker nog; hij ligt te stressen in z'n bench."

Op Facebook roept ze daarom mensen op om geen vuurwerk af te steken: "Alstublieft wacht hiermee tot oud en nieuw." Het bericht zorgt voor ruim 50 reacties en dat had ze zelf niet verwacht. "Ik heb zoveel verhalen gehoord over honden die in oktober al vol angst naar buiten lopen, bang voor het vuurwerk." Een van de reacties op Facebook is van Linda Koning Serrano. Ze herkent de overlast. "Welkom in Heerhugowaard, het wordt straks alleen maar erger. Vooral in de nachten." Ook de hond van Martine Baltus heeft last van het vuurwerk, ''maar helaas wordt er niks aan gedaan."

Of er daadwerkelijk niks wordt gedaan aan de vuurwerkoverlast laat een woordvoerder van de gemeente in het midden. "We hebben inmiddels 34 meldingen binnengekregen. Het blijft lastig om de afstekers op heterdaad te betrappen, maar we adviseren inwoners altijd om melding te blijven doen. Zo krijgen de politie en handhaving een goed beeld van de omvang van de overlast. Bovendien vragen we mensen altijd om melding te doen bij vermoedens van het bezit van vuurwerk. Er is dan een grotere kans dat de overlast vermindert."

Elk jaar raken er ernstige gewonden door vuurwerk. De verkoop en het afsteken van vuurwerk is verboden, op de periode rond de jaarwisseling na. Vuurwerkknallen kunnen gemeld worden bij de handhaving van Dijk en Waard of de politie, 0900-8844. Een vermoeden van het bezit van (illegaal) vuurwerk kan ook gedaan worden bij de politie, maar ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Pin It
Bekeken: 1536x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/