In het mooie herfstweer speelden de korfballers van Apollo 1 zaterdag hun voorlaatste wedstrijd van het veldseizoen tegen Fortissimo 1 uit IJsselstein. Het werd een strijd die tot het eindsignaal spannend bleef. In de laatste minuut leek het erop dat het Heerhugowaardse team er met de winst vandoor ging, maar toen scoorde Fortissimo de gelijkmaker. De eindstand werd 19-19.

Fortissimo begon sterk door al binnen de eerste minuut te scoren. Apollo kon aanhaken waardoor het na vijf minuten 2-2 gelijk stond.  De thuisploeg kreeg daarna steeds meer de smaak te pakken. Halverwege de eerste helft stond het 4-2 en na bij het rustsignaal was de stand 12-9.

In de tweede helft 'vielen de ballen' iets minder snel, maar de strijd was er niet minder mooi om. Met de stand van 17-13 scoorde Fortissimo vlot drie punten achter elkaar en was de voorsprong van Apollo verdampt. De Dijk en Waardse ploeg kon net het voordeel weer krijgen, maar de ploeg uit IJsselstein scoorde in de laatste minuut nog 19-19.

Zaterdag speelt Apollo 1 om 15:30 uur de laatste wedstrijd van het veldseizoen thuis tegen Helios 1.