Onder het motto 'Samen aan de slag voor een gezonder en vitaler Dijk en Waard' hebben de gemeente en 34 lokale organisaties en verenigingen het Preventieakkoord Dijk en Waard ondertekend. Daarmee geven ze aan zich in te spannen voor een gezonde en veilige leefomgeving, een gezonde leefstijl voor iedereen en vitaal oud worden.

In augustus riep gemeente Dijk en Waard organisaties en verenigingen op om mee te denken over projecten die bijdragen aan een gezonder, veiliger en vitaler Dijk en Waard. Doel is vooral verbetering van het leven van inwoners, maar een vitale samenleving kent minder maatschappelijke problemen en bespaart daarmee kosten. De oproep leverde zestien projectvoorstellen en 34 deelnemende partijen op.

"Gezond zijn en gezond blijven is niet vanzelfsprekend. Aan gezondheid moet je actief werken”, zei wethouder Annette Groot tijdens de bijeenkomst rond de ondertekening. Samen met collega's John Does en Gerard Rep tekende ze namens de gemeente. Het akkoord is een lokale versie van het Nationaal Preventieakkoord, met daarin extra focus op het terugdringen van eenzaamheid, valpreventie met name voor ouderen en het voorkomen van huidkanker.

“Van de zestien projectvoorstellen zijn er vier projecten gekozen waar we direct mee aan de slag gaan: een leefstijltraject, Stoptober Dijk en Waard, een vitaliteitsmarkt en een optimale leefstijl voor mensen met een beperkt budget", vervolgde Groot. "Maar we hopen op nog meer mooie initiatieven om jong en oud in Dijk en Waard letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen."

Initiatieven die aansluiten bij het Preventieakkoord kunnen nog tot en met 19 januari worden ingediend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1006x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/