Dijk en Waard heeft zijn steentje bijgedragen aan de opvang van vluchtelingen, dat stellen de meeste politieke partijen tijdens een asieldebat. Volgens de partijen zijn vluchtelingen welkom, maar zijn andere gemeenten nu aanzet om opvang te realiseren.

"Daar zijn we weer". Met die woorden begint VVD'er Veronique Wanst haar bijdrage aan de avond. Een eerdere poging van de partij om met behulp van een motie over vluchtelingen te praten mislukte. Op initiatief van VVD, CDA en Senioren Dijk en Waard is er nu toch een debat. Wanst: "Ik ben trots op de nuchtere positieve houding die we als Dijk en Waard hebben rondom de opvang." Op dit moment zijn er 600 opvangplekken in het asielzoekerscentrum aan de Van Noortwijklaan in Heerhugowaard. Daarnaast zitten 200 Oekraïners in het Transferiumgebouw en vangt Hotel Heer Hugo 50 mensen op. "We hebben onze verantwoordelijkheid ruimschoots genomen."

En daar zijn de meeste partijen het eigenlijk wel mee eens, maar helemaal geen vluchtelingen opnemen vinden veel partijen toch een stap te ver. "Je kan je ogen niet sluiten voor deze crisis", zei Trijntje Johanne Visser van ChristenUnie, "en als er meer opvang nodig is laten we de mensen niet buiten staan." Fractievoorzitter Soledad van Eijk van GroenLinks stelde dat het humanitair opvangen van vluchtelingen en asielzoekers prioriteit moet hebben: "En als we daar hier de meeste ervaring mee hebben, kunnen we de capaciteit best uitbreiden."

Naïma Ajouaau begon haar betoog met haar eigen ervaringen als vluchteling. "In 1969 kwam ik naar Heerhugowaard. Als ik die kans niet had gehad, zag mijn leven er heel anders uit." Ze roept de hele regio op: "Zorg voor structurele en veilige opvang."
Pin It
Bekeken: 900x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://mpoten.berkeleywellbeing.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/