Gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard en de BUCH-gemeenten zijn gestopt met het korten van bijstandsuitkeringen van ouders met thuiswonende kinderen onder 27 jaar. Voorheen lag de grens bij 21 jaar. De zes gemeenten lopen daarmee vooruit op versoepeling van de 'kostendelersnorm' in de Participatiewet op 1 januari. De vervroegde invoering biedt 580 gezinnen lucht in deze dure tijd.

"Gezinnen in de bijstand hebben het financieel erg moeilijk met alle kosten die zijn gestegen en nog verder stijgen. Een kostendelersnorm leidde al tot sociale spanningen in gezinnen, maar nu nog meer. Thuiswonende jongeren worden noodgedwongen uit huis gezet, omdat ze worden gekort op hun uitkering. Tegelijkertijd is er een groot tekort aan woningen in Nederland en komen deze jongeren dan op straat terecht”, aldus Jakob Wedemeijer, wethouder Alkmaar en bestuurder van Zaffier.

De normversoepeling geldt alleen voor ouders. Thuiswonende kinderen vanaf 21 jaar behouden 43,33 procent thuiswoon-korting op hun bijstandsuitkering. Voor ouders met thuiswonende kinderen vanaf 27 jaar wordt maatwerk toegepast. (foto: Pixabay)

Zaffier is een combinatie van Halte Werk, WNK Personeelsdiensten en een deel van de BUCH-werkorganisatie. De nieuwe organisatie neemt de uitvoerende taken op 1 januari over wat betreft werk, uitkeringen, geldzorgen en inburgering.

Pin It
Bekeken: 2558x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/