Vrijwilligers en leerlingen van Vonk hebben donderdag een verscheidenheid aan groen geplant aan de Callistolaan in Heerhugowaard. Na de aftrap van de GroenSpoor Plantestafette in Heiloo was donderdagochtend de beurt aan vrijwilligers en scholieren om voor de deur van woonzorgcomplex Het Icarushuis de groene vingers uit de mouwen te steken.

De groene estafette is een initiatief van De Groene Reiger. Er is gekozen voor een estafettevorm zodat er over een langere periode aandacht is voor vergroening van de omgeving. "Zo breng je het niet één keer in het nieuws, maar breng je het in elke gemeente weer opnieuw aan bod van goh, maak de wereld met elkaar een beetje mooier voor mens en voor dier", licht Dorien Kotterman toe. Inmiddels gaat de Plantestafette door tien gemeenten.

Linda Hulscher, locatiemanager van Het Icarushuis, was erg blij met de hulp van de leerlingen van Vonk (voorheen Clusius College). "Hun afdeling is groen dus zij hebben al meer verstand van groen dan wij. En daarnaast zijn ze hoop ik ook bereid om onze ouderen een beetje te helpen."

Dat waren ze zeker. Een aantal scholieren was samen met de ouderen bezig met groene decoraties in de gemeenschappelijke ruimte. "We zijn ouderen aan het helpen met de Plantestafette. We zijn allemaal dennenbomen aan het versieren, blaadjes aan het versieren en boekenleggers aan het maken", vertelt Lieke. De ouderen waren blij met de hulp en vonden het maar wat gezellig. "Als ik jarig ben mag je nog een keer terugkomen", grapte een van de bewoners.
Pin It
Bekeken: 1503x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/