FastFeedGrinded uit Heerhugowaard heeft de juryprijs gewonnen bij de eerste editie van de Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20. Aan de prijs zit een geldbedrag van 3.000 euro verbonden. De publieksprijs ging naar Reflower uit Amsterdam.

Uit 43 inzendingen stelde een jury een Top 20 samen. Tijdens het Innovatiefestival NH op donderdag presenteerden ze een videopitch om de publieksprijs te winnen. De beste vijf maakten bovendien kans op de juryprijs met een live promotieverhaal. FastFeetGrinded kwam daar volgens de jury dus als beste uit naar voren.

Danny Pormes runt een schoenenzaak en David Uijttewaal richtten FastFeetGrinded vijf jaar geleden op om oude schoenen de recyclen. Pormes is een ex-marinier met hardloopspeciaalzaak die sportschoenen levert aan het ministerie van Defensie. Het ministerie vroeg of het mogelijk was om afgedankte schoenen te recyclen. Aanvankelijk kwam er veel handwerk aan te pas, maar Pormes en Uijttewaal lieten de Shoe Recycle Machine ontwikkelen. De machine kan per uur 2.500 schoenen afbreken tot herbruikbaar schuim, rubber en textiel. De SRM staat nu in Wieringerwerf maar het hoofdkantoor van FastFeetGrinded is gevestigd in Heerhugowaard.

Juryvoorzitter Rosan Kocken: "FastFeetGrinded heeft een ontzettend goede oplossing bedacht om de enorme afvalberg te verkleinen. De jury heeft er vertrouwen in dat dit initiatief uitgroeit tot iets heel groots." (foto's: FastfeetGrinded)
Pin It
Bekeken: 1261x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/