Toen de zon vrijdag op kwam werd pas goed zichtbaar hoe groot de ravage was die de brand in De Noord heeft aangericht. Veel mensen die hun caravan of camper in de loods hadden staan kwamen poolshoogte nemen en zagen met lede ogen dat niet alleen de loods, maar ook hun huizen op wielen totaal verwoest waren.

Zo nu en dan kwamen de voormalige bezitters van campers en caravans langs bij de stalling aan de Middenweg, makkelijk te herkennen aan een zorgelijke rimpel in het voorhoofd. Vanaf de grond zag het er allemaal hopeloos uit. Met dronebeelden wordt de destructie nog duidelijker.

"Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen, het is allemaal spul wat er staat en dat is natuurlijk erg, maar persoonlijke ongelukken zijn erger", zegt een van de gedupeerde eigenaren tegen mediapartner NH Nieuws. Ze hebben allemaal een verhaal over hun camper of caravan.

Een van de eigenaren hoorde op de radio van de verwoestende brand. "Ik heb mijn camper al 20 jaar en hij is in topconditie", zei hij alsof het ding nog stond. Twee weken geleden kwam de man terug van vakantie en had hij de camper laten stallen. Hoe het met de verzekering zit moet nog worden uitgezocht. Maar dat vindt hij minder van belang; het is allemaal vooral triest en sneu. Op de vraag of hij erg aan zijn camper gehecht was breekt de zon door op zijn gezicht. "Jazeker. Ik noemde 'm altijd mijn oude dame."

Een andere getroffene en zijn vrouw besloten vijf jaar terug nog één keer een caravan te kopen. Ze hoopten er nog 20 jaar plezier van te hebben. Dat zit er dus niet in. Ze zijn verzekerd maar veel vertrouwen dat ze een soortgelijke caravan kunnen terugkopen heeft de man niet: "Ze kijken al gauw naar de dagwaarde en daar koop je niets voor terug."

Net als de andere getroffenen die langs kwamen heeft hij het erg te doen met de eigenaar van de loods. "Voor de eigenaar, een schitterende vent, alles keurig op orde, vind ik het ook heel erg, misschien wel erger dan voor ons, maar het is niet anders."

In de loop van de ochtend verscheen een politiebusje met agenten in overalls. Gewapend met fototoestellen en koffertjes betraden ze het terrein voor verder onderzoek. Op hun rug staat dat ze van de forensische opsporing zijn.
Pin It
Bekeken: 9921x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/