Bij de verwoestende brand in de loods met campers en caravans aan de Middenweg in Heerhugowaard De Noord is asbest vrijgekomen. Op het privéterrein van het getroffen bedrijf en bij het adres ernaast werden asbestresten gevonden. "Deze terreinen zijn afgezet en worden vanaf vandaag schoongemaakt", meldde de gemeente Dijk en Waard maandag.

De Omgevingsdienst heeft na de verwoestende brand onderzoek gedaan naar mogelijk schadelijke effecten voor het milieu en de gezondheid van omwonenden. Daaruit blijkt dat er geen asbest terechtkwam in de openbare ruimte of in tuinen van buren. De gemeente Dijk en Waard adviseert de inwoners zelf aan de schoonmaak te gaan: "De deeltjes die in een aantal tuinen van omwonenden zijn aangetroffen, zijn roetdeeltjes die door inwoners zelf kunnen worden verwijderd."

Vier loodsen werden door de brand volledig in de as gelegd. De brandweer moest flink opschalen om het vuur te blussen. Tientallen campers en caravans zijn verwoest. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is onbekend.
Pin It
Bekeken: 620x