Scholieren zijn niet blij met de nieuwe dienstregeling die de NS dinsdag heeft aangekondigd als maatregel op het personeelstekort. Vanaf maandag 7 november worden op allerlei trajecten aanpassingen gedaan, waaronder tijdens spitsuren op het traject Schagen - Alkmaar. Treintijden en begintijden van scholen sluiten nu niet meer goed op elkaar aan.

"Dat wordt echt heel vervelend. Als ik een trein eerder neem, moet ik op school nog een half uur wachten voordat het begint, of anders ben ik dik een half uur te laat", vertelt een scholier aan mediapartner NH Nieuws. "We moeten dan langer wachten op de stations, langer niks doen", zegt een ander. "Ik reis altijd naar Den Helder, waar ik woon. Mijn vriendje woont in Schagen en mijn school is in Heerhugowaard. Dus ik ben dan elke dag de lul", vertelt een nog weer een andere scholier.

Volgens leerlingen zijn er al langer problemen met het reizen met de trein. "De trein vanaf Schagen richting Amsterdam is altijd al heel druk. Ik moet vaak wachten op de volgende, dat duurt een half uur. Vanaf 7 november wordt dat zelfs een uur. Dan kom ik ook nog eens te laat. Daar zijn de leraren niet blij mee. Moet ik dan serieus een uur eerder opstaan en dan op school een uur wachten?", vraagt een student zich geïrriteerd af. Daarnaast geven de jongeren aan dat ze vaak geen zitplek hebben. "Als je niet vooraan bij de deur staat als hij opengaat, heb je meestal geen plek. Ik sta bijna altijd in de trein."
Pin It
Bekeken: 1573x