Afgelopen weekend speelde Apollo 1 de laatste veldwedstrijd van het jaar in eigen huis. Het Waardse korfbalteam begon sterk tegen Helios 1 uit Castricum, maar moest later nog flink knokken om te winnen van het laatste team in de 2e Klasse. De eindstand werd 13-11.

Apollo scoorde na vier minuten als eerste, maar drie minuten later stond het weer gelijk. Daarna duurde het tot de vijftiende minuut voordat Apollo 2-1 scoorde. Telkens ketsten ballen van de rand van de korf. Richting het eind van de eerste helft werd ineens wel veel gescoord en toen de stofwolken optrokken stond het 7-3.

Na de rust moesten beide teams weer inkomen, want het duurde weer enige tijd voordat ballen in de korf gingen. Apollo liep uit naar 8-3 maar Helios nam de wedstrijd over en kwam terug tot 8-6. Met nog een kwartier te spelen wist de Waardse ploeg met 10-7 weer iets afstand te nemen. Zes minuten voor tijd laste de trainer een time-out in maar het waren de bezoekers die daarna, mede dankzij een vrije bal, het meeste scoren. Met 11-10 op het scorebord kon Apollo weer afstand nemen door twee keer te scoren, waardoor de laatste score van Helios niet meer uitmaakte.

Apollo 1 eindigde de eerste helft van het veldseizoen als vijfde van de acht teams, in een middenveld dat nog dicht op elkaar zit.