Gemeente Dijk en Waard laat in Zuid-Scharwoude, tussen de Achterburggracht en Machinesloot, vier 'landdammen' met duikers vervangen door bruggen. Dinsdag 15 november wordt het officiële startsein voor het project gegeven door wethouder Annette Groot, gedeputeerde Cees Loggen en Ron Oudeman, directeur van het uitvoerende bedrijf K_Dekker bouw & infra b.v.

Met de komst van de vier nieuwe bruggen wordt een oude vaarroute in ere hersteld. Naast dat er een 1,5 kilometer lange route voor kleinere pleziervaartuigen komt, verbetert de doorstroming van het water en dat is gunstig voor de kwaliteit. De bouw van de bruggen en bijbehorende aanpassingen aan wegen gaat ongeveer een jaar duren.

Het plan maakt deel uit van ‘Langedijk ontwikkelt met water’. Dit project is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente, Stichting Langedijk Waterrijk en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. De provincie verleent de gemeente subsidie voor het uitbreiden en verbeteren van vaarroutes in onder andere Zuid-Scharwoude.

De dam aan de Wilgenlaan en tussen de Sportlaan en Kastanjelaan worden bruggen voor auto’s, fietsers en voetgangers. De dammen aan de Lindenlaan en tussen de Wilgenlaan en Kastanjelaan worden bruggen alleen voor fietsers en voetgangers.
Pin It
Bekeken: 564x