De politie heeft drie verdachten aangehouden in verband met grootschalige camperdiefstal in het noorden van de provincie, waaronder in Egmond aan Zee. Het gaat om twee 26-jarige mannen uit Enkhuizen en Zwaag en een 29-jarige man uit Obdam. Ze worden verdacht van diefstal van zeker 20 campers. Ook was een van hen in bezit van een vuurwapen, munitie en harddrugs. De aanhoudingen waren al eerder, maar de politie komt er nu pas mee naar buiten.

Diefstal van campers in kustgemeenten en andere toeristische plaatsen is zeker niet nieuw, maar het afgelopen jaar is er in het noorden van Noord-Holland een groot aantal verdwenen. Veelal zijn Duitse toeristen de klos.

Onderzoek leidde naar een loods in Hem. In het weekend van 3 en 4 september betrapte de politie hier de twee 26-jarige verdachten op heterdaad tijdens het strippen van een gestolen camper. In de loods lag een grote hoeveelheid onderdelen, die konden worden herleid naar een veel camperdiefstallen. Bij doorzoekingen van een woning en een loods in Enkhuizen werd ook nog een vuurwapen, munitie en een hoeveelheid amfetamine (speed) aangetroffen. Op 17 oktober hield de politie de man uit Obdam buiten heterdaad aan op verdenking van betrokkenheid bij de diefstallen.

Inmiddels zijn de drie verdachten voorgeleid voor de rechter-commissaris. De mannen uit Obdam en Enkhuizen zitten nog vast. De man uit Zwaag is nog steeds verdacht, maar mocht wel naar huis. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit. Ook wordt er gekeken of de aangehouden verdachten mogelijk ook betrokken zijn bij andere autodiefstallen.
Pin It
Bekeken: 1595x