Dijk en Waard en HVC hebben een project afgerond om 500 corporatiewoningen en veertien particuliere woningen in de Rivierenwijk-Zuid aardgasvrij te maken. Wethouder René Schoemaker en directeur Warmte van HVC, Marco van Soerland, zetten maandag een van de aangesloten adressen in het zonnetje. Het echtpaar Sombroek kregen een bloemetje en een deurmat met passende tekst erop.

"Wat het extra bijzonder maakt is dat de gemeente het in deze wijk mogelijk heeft gemaakt dat particuliere woningen ook aardgasvrij gemaakt konden worden met een subsidie", vertelt wethouder Schoemaker van Duurzaamheid. Vorig jaar organiseerden de gemeente en HVC een webinar over een subsidie voor woningeigenaren in Rivierenwijk-Zuid, waarna 23 woningeigenaren zich meldden. Zij ontvingen eind vorig jaar een aanbod van Dijk en Waard, HC en ToekomstTechniek. In veel gevallen was dit een aanbod om voor een eigen bijdrage van 2.200 euro aardgasvrij te worden. De overige kosten, ongeveer 10.000 euro per woning, werden gefinancierd met behulp van de subsidie. Veertien woningeigenaren maakten uiteindelijk gebruik van het aanbod.

Naast de leidingen van het warmtenet werd ook de riolering vervangen en is drainage in de grond geplaatst. Boven de grond veranderde ook het een en ander, zo werd nieuwe bestrating en groen aangelegd in de wijk. Marco van Soerland, directeur Warmte HVC: "Er is door de samenwerkingspartners hard gewerkt om dit project binnen een jaar te realiseren. Met elkaar hebben we de stap gemaakt hoe we particuliere woningeigenaren kunnen aansluiten op het warmtenet. Het is een leerzaam traject waar we in de toekomst veel aan zullen hebben."
Pin It
Bekeken: 474x