Gemeente Dijk en Waard wil Breekland onafhankelijk van het elektriciteitsnet maken. Op die manier kan de ontwikkeling van Oudkarspelse bedrijventerrein niet meer worden beperkt worden door capaciteitsgebrek in de regio. De ambitie is om alle Dijk en Waardse bedrijventerreinen onafhankelijk te maken.

Tijdens de raadsvergadering over de Begroting 2023 sprak wethouder René Schoemaker van een 'energiehub' voor Breekland. Eigen stroomvoorziening en opslag moeten ervoor zorgen dat het bedrijventerrein los kan van het regionale netwerk, dat tot zeker 2028 capaciteitsproblemen houdt en misschien wel tot pas 2030.

Liander was niet voorbereid op de snelle ontwikkelingen voor wat betreft winning van zonne- en windenergie en economisch herstel van de coronacrisis. Daar is nog eens bijgekomen dat de netbeheerder net als veel andere technische bedrijven nauwelijks gekwalificeerd personeel kan vinden en er schaarste is aan materialen. Inmiddels is Liander een eigen opleidingstraject gestart.

Maar daar wil gemeente Dijk en Waard dus niet op wachten. De gemeente gaat met de ondernemers op Breekland in gesprek over hoe zelfvoorzienend te worden.
Pin It
Bekeken: 1131x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/