Twee broertjes van 12 en 13 jaar uit Heerhugowaard zijn tijdens Sint Maarten aangevallen op het Brandpunt. Ze werden tussen 19:45 en 20:10 uur door een groep jongeren van tussen de 13 en 17 jaar in het nauw gedreven en de oudste is tegen zijn buik en rug getrapt. Via de Facebookpagina 'Je bent Heerhugowaarder als...' heeft buurtbewoonster Paula, die zelf moeder is, een steunactie opgezet.

Het was de laatste keer dat het 12-jarige jongetje mee zou doen. De middelste zoon van het gezin ging nog een stuk mee op pad en had de snoepbak meegenomen om onderweg uit te delen. Vlakbij de Vomar in de Stad van de Zon eindigde hun gezellige avondje in een nachtmerrie door een groepje van vier jongens. De bak snoep werd uit handen van de oudste van de twee getrapt en hij werd mishandeld. De jongste vluchtte naar een huis waar ze net langs waren geweest om hulp in te schakelen. De bewoonster kwam in actie, al was er intussen al een man tussen de jongen en de groep, die volgens het NHD was uitgegroeid naar vijftien jongeren, gesprongen. Eenmaal bevrijd zijn de broers naar huis gerend.

"Welk 'schorem' haalt het in zijn hoofd om dit mooie evenement te verpesten en nog erger, fysieke en psychische schade aan te richten bij kinderen", schreef Paula boos. "De schade is enorm. Mijn moederhart slaat op hol."

"Nu lijkt me het een mooi idee om deze twee broertjes een hart onder de riem te steken. De jongens zijn heel dapper geweest en ze willen niet zielig worden gevonden", vervolgt de initiatiefneemster. Ze hoopt dat de twee jongens worden bedolven onder lieve kaartjes en briefjes. Die kunnen naar de Overzeggeweg 20, 1706 AH Heerhugowaard. Paula zal ze dan afleveren.

De politie doet nog onderzoek om de daders te pakken te krijgen. Signalementen worden op dit moment nog niet vrijgegeven. De moeder van de twee jongens gaat aangifte doen. (foto: Assy / Pixabay)
Pin It
Bekeken: 1606x