Schietvereniging (SV) De Heerhugowaard heeft het huurcontract van schietclub All Rounds opgezegd, nadat er bij die club enkele wapens uit de kluis vermist raakten. Daarmee staat het voortbestaan van SV All Rounds op losse schroeven. "Het zou de doodsteek voor onze club betekenen."

Schietvereniging (SV) De Heerhugowaard is hoofdbeheerder van het verenigingsgebouw aan de Vork in Heerhugowaard. De vereniging verhuurt daarnaast de schietbanen aan twee andere clubs. Bij een van hen, SV All Rounds, verdwenen begin mei enkele wapens uit de kluis.

De zaak kwam bij mediapartner NH Nieuws aan het licht na een anonieme tip. Navraag bij de politie leerde dat er inderdaad wapens bij SV All Rounds zijn verdwenen en dat er ook aangifte van vermissing is gedaan. Wapens en munitie van de All Rounds bestuursleden liggen – zolang het onderzoek loopt – in bewaring bij de politie. Volgens de politie gaat het om een 'ernstige zaak', die wordt onderzocht door het team korpscheftaken. Dat team verleent vergunningen voor vuurwapenbezit en houdt toezicht op vergunninghouders.

Met een bestuurslid van SV All Rounds, Piet Otto, voerde NH Nieuws een lang gesprek over de vermiste vuurwapens. Maar in zijn verklaring bleef het bestuurslid bewust of onbewust vaag. Het enige dat duidelijk werd, is dat Otto de wapens uit de kluis haalde en die heeft doorverkocht. De korpschef zou daarvan op de hoogte zijn geweest. Volgens bestuurslid Otto berust de hele zaak dan ook op een administratieve fout, een onschuldige vergissing. Maar op vragen die blijven branden: waarom er dan een aangifte van vermissing ligt en waarom de zaak wordt onderzocht, gaf hij geen duidelijk antwoord. Of de wapens inderdaad zijn doorverkocht, valt moeilijk te achterhalen. Op meerdere verzoeken om een reactie heeft de korpschef niet gereageerd.

SV De Heerhugowaard twijfelt sterk aan de verklaring van bestuurslid Piet Otto. "De korpschef werkt altijd adequaat en secuur, is onze ervaring. Administratieve foutjes zijn ons volkomen vreemd. Het pand is zeer goed beveiligd en alles wat in- en uitgaat, wordt bijgehouden in een logboek, we zijn geen kegelclubje." Het bestuur neemt de zaak dan ook erg serieus. "Dit benadeelt óók onze vereniging. Het stelt deze mooie sport in een kwaad daglicht."

De veertig leden van SV All Rounds krijgen een half jaar de tijd een nieuwe vereniging te zoeken. Inmiddels heeft het bestuur van SV All Rounds een advocaat op de zaak gezet om het besluit aan te vechten. Volgens advocaat Colin Burger heeft het bestuur eind mei zelf aangifte gedaan van vermissing van wapens. "Op verzoek van de politie is eind juli ook door de vereniging zelf aangifte gedaan. Om onverklaarbare redenen meent SV De Heerhugowaard de langdurige huurovereenkomst nu tussentijds te kunnen opzeggen."

Volgens de advocaat van SV All Rounds zijn er inmiddels nieuwe vergunningen afgegeven en worden wapens en munitie van het bestuur binnenkort aan de vereniging teruggegeven. Nu SV All Rounds dakloos dreigt te raken, is het bestuur volgens de advocaat genoodzaakt om met een gerechtelijke procedure voor de belangen van haar leden op te komen. "We zullen de hierdoor geleden schade verhalen op het bestuur van SV De Heerhugowaard."
Pin It
Bekeken: 1541x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/