Voormalig hoofdcoach Charles van Commenée van de Atletiekunie spant toch geen kort geding aan tegen atleet Tony van Diepen. De 26-jarige atleet uit Heerhugowaard verweet zijn coach in het verleden te hebben aangedrongen op het gebruik van prestatiemiddel Thyrax. Die bewering trekt Van Diepen, na stevige gesprekken, in.

Tijdens een explosieve onthulling van ernstige verharding van het topsportklimaat in de Nederlandse topatletiek, stelde Tony van Diepen dat Van Commenée bij hem en een andere atleet zou hebben aangedrongen op het gebruik van Thyrax. Dit is een middel bevordert groei en helpt met afvallen, dat de Nederlandse Dopingautoriteit op de internationale dopinglijst wil krijgen. Van Commenée ontkende dit en spande een rechtszaak aan.

Voordat de zaak diende, legden Van Diepen en Van Commenée hun conflict voor aan een onafhankelijke sportrechtadvocaat. De advocaat zegt dat er stevige gesprekken zijn gevoerd, Daaruit werd duidelijk dat Van Commenée het gebruik van Thyrax of andere middelen niet heeft aangemoedigd. Van Diepen: "Begin 2019 is gesproken over het opzoeken en stellen van grenzen in brede zin. Ik heb daarin ten onrechte het gevoel gekregen dat Charles het gebruik van Thyrax aanmoedigde." De Heerhugowaarder betreurt dat Van Commenée hierdoor onder verdenking is komen te staan.

De 64-jarige Van Commenée regeerde opgelucht na de uitkomst van de gesprekken. “Ik sta voor een schone sport en heb dat gedurende mijn 45-jarige carrière ook altijd uitgedragen. Met de verklaring van Tony ben ik blij dat de resultaten van de atleten nu weer boven verdenking staan." Het kort geding tegen Van Diepen is hiermee volgens de Amsterdammer van de baan. (foto: Bjorn Paree)
Pin It
Bekeken: 666x