Ex-hoofdcoach Charles van Commenée van de Atletiekunie ziet af van een kort geding tegen Tony van Diepen. De 26-jarige topatleet uit Heerhugowaard beschuldigde hem ervan dat hij er bij hem en een andere atleet op had aangedrongen Thyrax te gebruiken. Dit is een medicijn dat groei en de stofwisseling bevordert, dat de Nederlandse Dopingautoriteit op de dopinglijst probeert te krijgen. Van Diepen heeft de bewering na bemiddeling door een sportadvocaat en stevige gesprekken ingetrokken.

De twist ontstond nadat een groep atleten en coaches via het NRC en Trouw onthulde dat het topsportklimaat met name op Nationaal Sportcentrum Papendal de laatste 4,5 jaar ernstig was verhard. Er was sprake van intimidatie, verbale agressie, pestgedrag, kleineren, 'fatshaming'. Centraal stonden de op 1 oktober gestopte Charles van Commenée en de op 1 november afgetreden technisch directeur Ad Roskam.

Daarnaast zou Van Commenée er bij Van Diepen en een andere atleet tijdens een kennismakingsgesprek in 2019 op aangedrongen hebben Thyrax te gebruiken. Van Diepen: "Aldus filosoferend over de grenzen in de sport en hoever je daarin als sporter gaat, heb ik ten onrechte het gevoel gekregen dat Charles het gebruik van Thyrax aanmoedigde. Ik betreur het dat de prestaties van sporters, het Nederlandse atletiekprogramma en de coaching door Charles als gevolg van de recente publicaties onder verdenking zijn komen te staan.”

Van Commenée, die de afgelopen jaren zelf anders beleefde, is opgelucht. "Ik sta voor een schone sport en heb dat gedurende mijn 45-jarige carrière ook altijd uitgedragen. Met de verklaring van Tony ben ik blij dat de resultaten van de atleten nu weer boven verdenking staan." (foto: Bjorn Parée)
Pin It
Bekeken: 995x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/