Gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Zaanstad en de Vervoerregio Amsterdam hebben Europese subsidie bemachtigd om tunnels onder het spoor te leggen. Het gaat om 3,4 miljoen euro voor de Zuidtangent in Heerhugowaard, de Helderseweg in Alkmaar en de Guisweg in Zaandijk. Het geld is bestemd voor de onderzoeksfase van de projecten.

De Europese Unie wil in het kader van de Green Deal meer treinen laten rijden voor beter openbaar vervoer en minder CO2-uitstoot. De rijksoverheid werkt aan uitbreiding van het spoorverkeer met het programma ‘Hoogfrequent Spoor’, dat in 2028 voltooid moet zijn. Het ondertunnelen van spoorwegovergangen is daar een belangrijk onderdeel van. Dagelijks zijn er opstoppingen in het verkeer op de drie eerder genoemde wegen en dat zal alleen nog maar erger worden met alle woningbouwplannen.
Pin It
Bekeken: 2804x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/