Chauffeurs van Regiotaxi Noord-Kennemerland / Munckhof doen vrijdag mee aan estafettestakingen in het zorg- en leerlingenvervoer.  Munckhof verzorgt wmo-vervoer in gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk & Waard, Heiloo en Uitgeest. FNV-leden dreigen met meer stakingen komende week, als hun cao-eisen worden afgewezen. Reizigers dienen rekening te houden met uitvallende ritten.

Op 31 december loopt de huidige cao voor het zorg- en leerlingenvervoer af. Onderhandelingen voor de nieuwe cao lopen al sinds mei en er is nog steeds geen akkoord. Vrijdag starten daarom in meerdere regio's estafettestakingen. Om de impact voor de kwetsbare groep passagiers "zo klein mogelijk" te houden zijn de stakingen beperkt tot vier bedrijven, maar daar is Munckhof dus één van.

"De medewerkers weten als geen ander wat dit betekent voor de passagiers, maar zien desondanks geen andere uitweg dan het werk neer te leggen", aldus Meindert de Gorter, bestuurder FNV Zorgvervoer en taxi. "Een goede cao is absoluut noodzakelijk voor een gezonde sector. Zo blijven er ook in de toekomst gedreven chauffeurs over om de passagiers naar school, ziekenhuis en dagbesteding te rijden."

"Werkgevers blijven vasthouden aan loon en werk- en pauzetijden uit een vorige eeuw. Zelfs een petitie met 2.500 handtekeningen maakte geen indruk", vervolgt De Gorter. De sector bestaat uit 22.000 mensen, vooral parttimers. "En de eisen van de chauffeurs zijn heel normaal. Ze willen een loon waarmee ze boodschappen en rekeningen kunnen betalen, als ze geen pauze hebben kunnen nemen, willen ze dat die tijd niet meer op het salaris wordt ingehouden en ze willen gewoon doorbetaald worden als ze een keer ziek zijn." (foto: Munckhof)
Pin It
Bekeken: 2571x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/