Burgemeester Maarten Poorter en organisator Ferry Floor hebben donderdag een demoratieles gegeven aan 40 leerlingen van het Trinitas college Johannes Bosco in Heerhugowaard. De les in het gemeentehuis was een succes, want de aanwezige leerlingen hadden veel vragen waar ze antwoorden op kregen.

De les vormde de afsluiting van een lesprogramma van een maand over democratie en politiek. Poorter en Floor hadden de leerlingen uitgenodigd om, in een collegetour opzet, te praten over wat democratie voor hen betekent. Vooraf hadden de leerlingen de Youtube serie 'De Burgemeester' bekeken en naar aanleiding van de video over Poorter hadden ze nogal wat vragen. De Dijk en Waardse burgemeester nam de tijd om antwoorden te geven. Ook beantwoordde hij vragen zoals waarom de gemeente geen vuurwerkverbod heeft en hoe je een voetbalkooi in je wijk kan regelen.

De democratielessen van het Trinitas college zijn bedoeld om jongeren wijzer te maken over politiek en ze enthousiast te maken voor lokale en landelijke politiek. Vorig jaar was minister Rob Jetten van Klimaat al te gast.
Pin It
Bekeken: 452x