CYAN Circulair Ambachtscentrum moet definitief weg van het Nijverheidsplein in Heerhugowaard. Dat maakte het college van Dijk en Waard donderdag bekend. Directeur Stephan Barendse en de medewerkers zijn verbijsterd over het besluit: "Waar geen wil is, is geen weg zo lijkt het". Toch geven ze nog niet op.

Volgens het college ligt CYAN te ver van een milieustraat. "Het college verwijst naar landelijke richtlijnen die dat echter helemaal niet voorschrijven", aldus directeur Stephan Berendse. Daarnaast zou de gevraagde ruimte voor de kringloopwinkel van CYAN niet kunnen worden aangemerkt als ‘ondergeschikte detailhandel’.

Barendse is ook niet te spreken over hoe het college met CYAN is omgegaan: "Tijdens de raadsvergadering van 24 mei zegde de wethouder nadrukkelijk toe dat het college er - mede met het oog op de naderende deadline - ‘alles aan wil doen om een oplossing te vinden en daarbij alle mogelijkheden te willen bekijken’ en daartoe de ‘gesprekken hierover met CYAN te willen intensiveren’. Toch volgde dit besluit op een ‘radiostilte’ van tien weken en bleek een inhoudelijk gesprek over de uitgebreide verkenning die CYAN in dat kader als ‘praatstuk’ heeft laten opstellen in het geheel niet mogelijk."

"Ook bleek de wethouder niet gevoelig voor het feit dat CYAN een belangrijk baken vormt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én inmiddels aantoonbaar stappen heeft gezet en winkelruimte heeft omgevormd naar verschillende werkplaatsen, een kledingatelier en recent ook een erkend Repair Café is", vervolgt de directeur. "CYAN vindt dit onbegrijpelijk, zeker als men zich realiseert dat op Rijksniveau wordt gestreefd naar een landelijk dekkend netwerk aan Circulaire Ambachtscentra in 2030."

Het ambachtscentrum geeft nog niet op. "CYAN ziet wel degelijk aanknopingspunten in het huidige locatiebeleid en zal zich de komende tijd beraden over vervolgstappen", besluit directeur Berendse.

Het voortbestaan van CYAN is al een tijd in gevaar. Oorspronkelijk viel het doek voor CYAN op 1 juni, maar er kwam zes maanden uitstel om tot een oplossing te komen. In februari heeft
Pin It
Bekeken: 1714x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/