De Dijk en Waardse kerken houden samen met Stichting Platform Armoedebestrijding op vrijdag 16 en zaterdag 17 december van 13:00 tot 16:00 uur een inzameling van houdbare levensmiddelen. De producten zijn bedoeld voor gezinnen die wekelijks een pakket krijgen van de voedselbank.

Deze keer wordt de inzameling voor het eerst gehouden in De Brink, achter de Heerhugowaards Ontmoetingskerk. In de weken voor 16 en 17 december kunnen mensen ook al producten inleveren bij de andere kerken. Geld doneren is ook mogelijk en kan via NL09 RABO 0116 6090 79, ten name van Voedselbank Alkmaar.

Door de hoge inflatie komen steeds meer mensen in de problemen, stelt Stichting Platform Armoedebestrijding. Volgens de stichting is het daarom ook belangrijk om dit jaar opnieuw een actie te organiseren. Met name wordt er gezocht naar groenten of soep in glas of blik en houdbaar broodbeleg. Daarnaast zijn ook andere lang houdbare voedingsmiddelen welkom, zoals koffie, thee en pasta. Meer informatie is te vinden op platform-armoedebestrijding.nl.
Pin It
Bekeken: 406x