Na ruim tien maanden is de coalitie in Dijk en Waard coalitie geklapt. In een brief stellen DOP, Lokaal Dijk en Waard en Senioren Dijk en Waard geen vertrouwen meer te hebben in de VVD. Volgens de partijen is de conclusie getrokken dat de VVD-fractie fundamenteel verschilt van de rest van de coalitie.

"Er is onvoldoende vertrouwen om de samenwerking met de VVD de komende drie jaar stabiel te kunnen uitvoeren", stellen de partijen. Ze spreken over een aantal 'onoverbrugbare problemen', die een samenwerking in de weg staat.

VVD-wethouder Falco Hoekstra is verbijsterd over het besluit van de coalitiepartijen. "We hebben vorige week een goed gesprek gehad en dat bood handvatten om door te praten", vertelt Hoekstra aan Dijk en Waard Centraal. "Helaas is de samenwerking nu eenzijdig opgeheven." Dit betekent waarschijnlijk ook het einde van het wethouderschap van Hoekstra.

Of en hoeveel nieuwe wethouders er komen is nog niet bekend. Op dit moment voeren de andere coalitiepartijen gesprekken met GroenLinks, PvdA en ChristenUnie om een nieuwe coalitie te vormen.  Als die succesvol zijn ontstaat er, net als in Alkmaar, een politiek links georiënteerd landelijk blok, gecombineerd met lokale partijen.
Pin It
Bekeken: 2147x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/