Er komt maandagavond een spoeddebat in Dijk en Waard over de coalitiebreuk. Dat heeft fractievoorzitter Jasper John gemeld aan Dijk en Waard Centraal. Afgelopen maandag werd bekend dat de Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij, Lokaal Dijk en Waard en Senioren Dijk en Waard geen vertrouwen meer hebben in een samenwerking met de VVD.

Naar aanleiding van de breuk wil John een spoeddebat. Dat gaat maandag gebeuren. "Ik hoop met dit debat meer duidelijkheid te krijgen over de ontstane situatie. Er wordt aangegeven dat het gaat om onoverbrugbare punten, terwijl we twee weken geleden het grootste inhoudelijke stuk, de begroting, hebben vastgesteld", zegt John tegen Dijk en Waard Centraal.

Daarnaast wil de CDA-er ook praten over mogelijke opties voor een nieuwe coalitie: "In een bericht wordt aangegeven dat de coalitiepartijen nu in gesprek gaan met GroenLinks, ChristenUnie en PvdA, was dit maar een van de mogelijke opties? In het kader van transparantie en duidelijkheid moet je daar eerst een open debat over voeren."

Coalitiepartijen Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij (DOP), Lokaal Dijk en Waard (LDW) en Senioren Dijk en Waard (SDW) hebben in een brief gemeld dat ze gesprekken voeren met GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Een coalitie met zoveel partijen lijkt omslachtig en lastig, maar dat is het zeker niet, zo houdt fractievoorzitter Soledad van Eijk van GroenLinks Dijk en Waard Centraal voor. "We kregen een aantal dagen geleden een belletje of we wilden nadenken om mee te werken in de coalitie. Ik moest toen gelijk denken aan een coalitie met ook de PvdA en ChristenUnie erbij. We hebben lokaal namelijk hetzelfde geluid." Maandagavond is ook meteen de eerste niet-inhoudelijke kennismaking gehouden.

Pin It
Bekeken: 848x
https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/