De 23-jarige installatiemonteur Sam Strijbis uit Dirkshorn heeft vrijdag zilver gewonnen op het WorldSkills toernooi in het Poolse Gdansk. De student van het ROC Horizon College in Heerhugowaard en IW Nederland voerde drie dagen lang een spannende strijd en verzamelde zoveel punten, dat hij vierde werd van van alle mbo-wedstrijden samen.

Sam begon in 2016 bij IW Noord-Holland / Holland College met de opleiding ‘Eerste monteur werktuigkundige installaties (niveau 3)’. Daarna stroomde hij door naar Werkvoorbereiding niveau 4 en werkt nu bij Strijbis Installaties, het bedrijf van zijn vader. “Het is een zwaar vak, maar ook erg afwisselend en dankbaar werk voor wie van techniek houdt.”

Strijbis werd in april Nederlandse kampioen ‘sanitair- en verwarmingstechnicus’ en kwalificeerde zich zo voor het WK. Tijdens de competitie zijn Strijbis en zijn medefinalisten door een vakjury beoordeeld op allerlei aspecten van het werk. Snelheid en zorgvuldigheid wegen zwaar, maar ook op aspecten als werkorganisatie, communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden, probleemoplossend vermogen en flexibiliteit worden meegewogen.

Tijdens dat jaarlijkse wereldtoernooi (behalve tijdens corona-beperkingen) nemen de kampioenen van ruim 58 verschillende landen het tegen elkaar op in 43 mbo-vakgebieden, variërend van elektronica en ICT tot plaatwerk, bloemisterij, hospitality en het kappersvak. Oorspronkelijk hadden de WorldSkills dit jaar in Shanghai moeten plaatsvinden, maar daar gelden corona-beperkingen. De Nederlandse finalisten zijn verspreid over 62 wedstrijden in 15 landen op drie continenten.

“De resultaten laten telkens weer zien dat, in het vakgebied installatietechniek, we in Nederland op hoog niveau opleiden", zegt Ronald Olij, voorzitter van Stichting IW Nederland. “En dat is belangrijk want de branche zit te springen om goed opgeleide nieuwe werknemers. Er is werk in overvloed."
Pin It
Bekeken: 952x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/