Verenigingen in gemeente Dijk en Waard hebben dit jaar met elkaar euro 83.592 euro verzameld met de Grote Clubactie. Daarmee droegen de totaal 30 clubs hun steentje bij aan opnieuw een verpulvering van het landelijke record. Er werd door heel het land maar liefst 12,8 miljoen euro verzameld. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

Algemeen Directeur Frank Molkenboer: "Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie."

De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: "Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland een extra financieel steuntje in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken". Van de opbrengst gaat 80 procent naar de club.

De top drie verzamelaars in Heerhugowaard zijn Gymnastiekvereniging SiU met 20.898 euro, Supportersvereniging de Groen-Zwarte Maten met 10.566 euro en KSV Handbal met 6.237 euro. De top drie verzamelaars in Langedijk zijn Dance Stars Studio met 6.012 euro, Lacom 91 met 4.902 euro en D.T.S. met 4.710 euro.
Pin It
Bekeken: 903x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/