In de overeenkomst tussen de provincie en Connexxion zijn een aantal veranderingen opgenomen met betrekking tot busvervoer in en om gemeente Dijk en Waard. Op de rustigste tijden worden de buslijnen 160 en 169 deels omgezet in sneldiensten die vrijwel alle haltes overslaan. De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag 11 december. Gemeente Dijk en Waard en reizigersorganisatie Rocov hebben bezwaar gemaakt.

Connexxion ziet sinds nog steeds minder busreizigers dan voor corona en kampt daarnaast met personeelstekort. Vooral aan het einde van de buslijnen is het in daluren rustig. Het aantal diensturen is daarom iets teruggeschroefd, maar de veranderingen zijn minder groot dan in het concept van afgelopen voorjaar. Ook zijn de tijden wat aangepast voor betere aansluiting op de NS-dienstregeling.

Voor de buslijnen 160 Alkmaar-Heerhugowaard en 169 Alkmaar-Oudkarspel worden de ritten op rustige tijden voor de helft omgezet naar een sneldienst. De lijn 160 rijdt op rustige tijden elk half uur en lijn 169 eens in het uur. De nieuwe sneldienst 260 rijdt vrijwel rechtstreeks via de Alkmaarse ring-noord en de N242 tussen Station Alkmaar en het Stadshart in Heerhugowaard. De sneldienst 269 rijdt de kortst mogelijke route via de N245 tussen Station Alkmaar en halte Haagwinde in Oudkarspel.

Het college vreest dat de variaties aan busverbindingen voor verwarring zullen zorgen, met name voor inwoners van Oudkarspel en Noord-Scharwoude. Zij krijgen te maken met vijf verschillende routes / rijrichtingen. Het college vraagt om eenvoudigere oplossingen, maar verwacht niet dat die er voor 11 december komen, als Connexxion al mee wil werken.

Daarnaast vroeg het college om een nieuwe halte aan de N504 bij bedrijventerrein Breekland.
Pin It
Bekeken: 1935x
https://ee.itk.ac.id/data/