Het elektriciteitsstation in Oterleek zit aan zijn taks voor wat betreft grootschalige stroomlevering. In ieder geval tijdens piekuren. Alle nieuwe projecten voor grootschalige stroomwinning in regio Alkmaar en ver daarbuiten komen vanaf nu op de wachtlijst. Om weer enige capaciteit vrij te maken op de piekuren, vraagt netbeheerder Liander grootverbruikers en producenten om hun activiteiten te spreiden. Zij zullen hiervoor worden beloond.

De laatste jaren hebben veel bedrijven geïnvesteerd in de plaatsing van zonnepanelen op grote daken en in velden. Anderzijds is de vraag om elektriciteit explosief gegroeid, met name sinds de corona lockdowns. Liander en ook netbeheerders in het land bleven achter op de ontwikkelingen. Om de betrouwbaarheid te garanderen is voor nieuwe grootverbruikers en leveranciers een wachtlijst opgesteld. Huishoudens merken niets van de problemen.

Liander blijft de problemen wijten aan de snelle ontwikkelingen, zonder daarbij de hand in eigen boezem te steken. De netbeheerder heeft door corona nota bene anderhalf jaar respijt gehad. Meerdere politici in regio Alkmaar reageerden dan ook verrast en verontwaardigd toen moederbedrijf Alliander in september 2021 ineens de noodklok luidde, en de aandeelhoudende gemeenten en provincies vroeg om een obligatielening van 600 miljoen euro. Inmiddels heeft moederbedrijf Alliander drie grote obligatieleningen van totaal 1,7 miljard euro bemachtigd.

Naar verwachting zouden de meeste stroomproblemen in 2025 verholpen zijn, maar voor grote delen van de regio is één tot zelfs drie jaar vertraging ontstaan. Net als andere techniekbedrijven in het land kampt Liander met een groot personeelstekort en ook materiaaltekorten.
Pin It
Bekeken: 3736x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/