Het college van Dijk en Waard overweegt om een fietstunnel aan te leggen bij de rotonde Westelijke Randweg / Papenhorn in Broek op Langedijk. Adviesbureau Goudappel kwam met deze oplossing om de veiligheid en doorstroming te verbeteren. Er worden twee varianten uitgewerkt en halverwege het komende jaar besluit de gemeente of er inderdaad een fietstunnel zal komen.

In 2020 heeft het college van Langedijk besloten een structureel veiligere inrichting voor de rotonde Westelijke Randweg / Papenhorn te willen onderzoeken. De rotonde was op verzoek van de gemeenteraad een van de tien locaties die in de Verkeersveiligheidsanalyse Langedijk beoordeeld is, omdat hier met enige regelmaat fietsers worden geschept tijdens het overstellen van de randweg.

Uit een eerste onderzoek bleek dat eenvoudige aanpassingen als extra markeringen de veiligheid al zouden verbeteren. Deze zijn inmiddels uitgevoerd. Toch was een grotere ingreep misschien nodig, ook om de doorstroming te verbeteren. De aanpak van dit knelpunt werd dan ook opgenomen in het Omgevingsprogramma Mobiliteit. Goudappel deed vervolgonderzoek en nam daarin meteen de kruising van de Uitvalsweg met de Dijk/Dorpsstraat mee. Het adviesbureau concludeerde dat een fietstunnel de verkeersveiligheid en de doorstroming sterk zal verbeteren.

Nu wordt gekeken of een fietstunnel past in de omgeving en wat deze zou gaan kosten. Er worden twee varianten uitgewerkt. Op basis hiervan kan medio 2023 besloten worden of de aanleg van een fietstunnel haalbaar is. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 2359x
https://ee.itk.ac.id/data/