Niet één, niet tien, maar honderden mensen liepen zondag in een kerstmanpak dwars door Heerhugowaard. Na een warming-up begon de groep aan de tocht. "Als je net lekker op tempo bent, zakt je broek weer af. Dat is wel wat onhandig."

Het is een niet alledaags beeld op het Coolplein. Honderden mensen verkleed in kerstmanpakken staan te wachten op het startschot van het Heerhugowaardse hardloopevenement. De laatste deelnemers bewegen nog even de beenspieren voor het optimale resultaat. Vervolgens begint de run. Het is vooral een gezellig feest, benadrukt Jim Tesselaar van de organisatie. "We doen dit voor drie goede doelen: stichting Je Mag Er Zijn, het Alkmaarse ziekenhuis en het Transferium."

Voor de jeugd waren er de Kids Runs van 600 en 1.200 meter. Volwassenen hadden de keuze tussen de vijf en tien kilometer. "Pff, ik ben echt kapot", zegt een van de deelnemers tegen Dijk en Waard Centraal, "Maar het was leuk." Over de finish komt een drietal. "We hadden als doel om de vijf kilometer binnen een half uur te doen en dat is gelukt", vertelt een van hen. "Volgend jaar doe ik zeker weer mee!"
Pin It
Bekeken: 1384x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/