Alkmaar Centraal en Dijk en Waard Centraal, de lokale omroepen van Alkmaar en Dijk en Waard, krijgen komend jaar gezamenlijk een subsidie van 250 duizend euro. Het geld is afkomstig van het Rijk en is bedoeld als versterking van de lokale journalistiek. De subsidie staat los van de jaarlijkse bekostiging die de omroep ontvangt via de gemeenten.

Naast Alkmaar Centraal en Dijk en Waard Centraal krijgen nog twaalf andere samenwerkingsverbanden van lokale omroepen 250 duizend euro. Ook zeven streekomroepen krijgen de subsidie. Het stimuleringsfonds voor de journalistiek heeft de afgelopen tijd alle lokale omroepen die een aanvraag hebben gedaan beoordeeld op meerdere factoren waaronder inhoud, de organisatie zelf en samenwerking met andere organisaties.

"We kunnen hiermee verder professionaliseren en onze redactionele slagkracht versterken, aldus directeur Richard van der Veen. "We hebben in 4 jaar tijd hard gewerkt aan het realiseren van een gezonde, professionele streekomroep. Dat we nu deze subsidie krijgen toont aan dat Alkmaar Centraal en Dijk en Waard Centraal serieus worden genomen, niet alleen door de gemeenten maar ook door het ministerie, waar het geld vandaan komt".

De subsidie geldt voor één jaar en wordt daarna mogelijk met een jaar verlengd. De NLPO, de belangenorganisatie van de lokale omroepen, is al enige jaren bezig om vanuit Den Haag structureel meer geld voor de lokale omroepen te krijgen. Mogelijk gaat dat vanaf 2025 gebeuren.

In verband met bovenstaand bericht zijn er vacatures bij Alkmaar Centraal en Dijk en Waard Centraal.
Pin It
Bekeken: 1714x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/