De gemeente Dijk en Waard heeft een zelfbewoningsplicht ingesteld voor de hele gemeente. De maatregel die moet voorkomen dat nieuwbouwwoningen in handen komen van beleggers, gaat per direct in en geldt in ieder geval voor de aankomende vijf jaar.

In de zoektocht naar een betaalbare koopwoning hebben veel geïnteresseerden niet alleen concurrentie van andere woningzoekenden, maar ook van pandjesbazen. Het is een doorn in het oog van veel lokale besturen; meer dan 25 van de 44 Noord-Hollandse gemeenten hebben maatregelen getroffen om beleggers zoveel mogelijk van de woningmarkt te weren. Om huurspeculatie tegen te gaan heeft het college van Dijk en Waard een zelfbewoningsplicht ingesteld voor nieuwbouwprojecten in de hele gemeente. Dit betekent dat kopers van een woning daar ook moeten gaan wonen. "Wij hopen hiermee dat betaalbare woningen beschikbaar blijven voor starters en doorstromers op de woningmarkt."

De zelfbewoningsplicht gold al in de voormalige gemeente Heerhugowaard, maar is met het besluit nu ook ingesteld in Langedijk. Peter Boelhouwer is hoogleraar woningmarkt van de TU Delft. "De zelfbewoningsplicht is heel verstandig om in te voeren", zei hij recent tegen RTL Z. "Het is niet de bedoeling dat betaalbare koopwoningen direct de verhuur in gaan."
Pin It
Bekeken: 1762x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/