Het aantal WW-uitkeringen is in november opnieuw verder gedaald in de regio. Heiloo was koploper met een afname van 8,7 procent, Alkmaar en Dijk en Waard volgenden met 4,9 en 2,6 procent. Gemeente Bergen vormde de uitzondering; het aantal WW'ers nam daar toe met vijf, oftewel 3,4 procent. Landelijk nam het aantal af met 3,1 procent.

Sinds de invoering van de WW-uitkering in 1998 waren er nog nooit zo weinig mensen die er een ontvingen, ondanks de bevolkingsgroei. In oktober werd het record al verbeterd. Het percentage van de beroepsbevolking deels of geheel in de WW zit in regio Alkmaar tussen de 1,1 en 1,4 procent. Het landelijk gemiddelde is 1,5 procent. Ook het aantal mensen dat werk zoekt en beschikbaar is daalde nationaal verder, wat de enorme arbeidskrapte in veel sectoren nog eens benadrukt.

Seizoensinvloeden zijn duidelijk te zien in de cijfers. In Noord-Holland Noord nam het aantal WW'ers in de horeca & catering met 16,2 procent (34 uitkeringen) toe, en in het onderwijs juist af met 11,3 procent (17). De grote regionale sectoren met de meeste daling zijn de overige commerciële dienstverlening (5,3%), de metaalindustrie, installatie & voertuigen (4,0%), en zorg & welzijn en de overige industrie (beide 3,2%).
Pin It
Bekeken: 2371x
https://ee.itk.ac.id/data/