Bakkerij Jonker in Zuid-Scharwoude wordt overgenomen door Bakkerij Beerse. De planning is dat de winkel aan de Voorburggracht vanaf maandag onder de nieuwe naam opengaat. Het is nog niet bekend of andere winkels van Bakkerij Jonker in onder meer Alkmaar, Heerhugowaard en Broek op Langedijk ook verder zullen gaan onder een andere naam.

Anderhalve week geleden kwam het nieuws naar buiten dat Bakkerij Jonker failliet is. "We hebben ons personeel ingelicht", stelde de directie in een verklaring. De bakkerij is niet de eerste bakker die dit jaar bekend heeft gemaakt te stoppen. Ruim een maand geleden meldde Bakkerij Bakker, met winkels in Schoorl, Groet en Noord-Scharwoude, al dat de ovens van het ambachtelijke familiebedrijf uit gaan. "We zijn er ziek van", zei eigenaar Paul Bakker toen in een korte reactie. "De kosten zijn met tachtig procent gestegen."

Toch zegt deze lastigere periode weinig over het bakkersvak, benadrukte Gert-Jan Slijkerman van bakkerij Slijkerman vorige week: "Je moet vooral alles goed voor elkaar hebben." Hij denkt dat de hogere energiekosten niet de enige reden zijn waarom bakkers nu massaal over de kop lijken te gaan. "Vaak zijn er achterliggende redenen. Denk daarbij aan persoonlijke omstandigheden, keuzes die verkeerd uitpakken of pech."
Pin It
Bekeken: 4186x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/