Burgemeester Maarten Poorter van Dijk en Waard roept inwoners van de gemeente op om de komende weken nog geen vuurwerk af te steken. "We willen dat de jaarwisseling voor iedereen een leuk feest wordt."

In een videoboodschap stelt de burgemeester dat er net als eerdere jaren ook dit jaar vuurwerkoverlast is in de omgeving. "Mensen en dieren hebben last van vuurwerk dat te vroeg wordt afgestoken. Houd het vuurwerk bij je en steek het pas af op 31 december of 1 januari." Wijkagent Anne-Kees Meines vervolgt: "Heb je vermoedens van illegaal dan wel professioneel vuurwerk, meld je via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000."

Elk jaar raken er ernstige gewonden door vuurwerk. De verkoop en het afsteken van vuurwerk is verboden, op de periode rond de jaarwisseling na. Een woordvoerder van de gemeente meldde eerder aan Dijk en Waard Centraal dat er nagedacht werd over het wel of niet instellen van een vuurwerkverbod. Het college van burgemeester en wethouders heeft uiteindelijk besloten om toch geen verbod in te stellen. "Om de overlast van vuurwerk toch te beperken gaan de handhaving en politie extra inzetten op de handel en het bezit van vuurwerk."

Pin It
Bekeken: 729x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/