Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier haalt woensdag dode vissen uit de sloten. De laatste week zijn op bepaalde plekken veel vissen overleden als gevolg van zuurstoftekort.

De plotselinge omslag van de temperatuur in combinatie met ijsvorming zorgde op een aantal plaatsen voor tijdelijk (te) lage zuurstofgehaltes in de wateren. Doorgaans kunnen de vissen de vorstperiodes goed doorstaan, maar een snelle omslag kunnen ze niet allemaal hebben. De locatie maakt veel uit. In gebieden waar (zoute) kwel voorkomt, welt zuurstofloos en voedselrijk water op. Op deze plekken is vaak meer vissensterfte. Aan het begin van een vorstperiode is een kwelplek door de stroming minder snel bevroren. Vissen trekken naar dergelijke plekken en kunnen opgesloten raken.

Meer info of zelf een melding maken van dode vissen via hhnk.nl
Pin It
Bekeken: 2278x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/