De gemeenten binnen Regio Alkmaar zetten de komende jaren in op de realisatie van 1.000 flexwoningen, in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK). Doel is om de hoge woningnood het hoofd te bieden en aanvullend op de huidige woningbouwplannen te voorzien in tijdelijk woningaanbod. Het gaat dan met name om woningen voor starters op de woningmarkt en statushouders.

De woningnood in regio Alkmaar is hoog. Vooral onder starters, jonge gezinnen, inwoners die een tijdelijke oplossing zoeken en migranten met een verblijfsvergunning is het huidige aanbod onvoldoende. De ontwikkeling van voldoende flexwoningen kan de hoge druk aanzienlijk verlagen. De verdeling over de gemeenten moet nog worden vastgesteld.

Wethouder Gijsbert Van Iterson Scholten van de gemeente Alkmaar is blij met het extra geld dat het kabinet beschikbaar stelt: "Regionale samenwerking loont. Door als regiogemeenten samen op te trekken ontstaan extra kansen om de hoge woningnood in de regio versneld aan te pakken. De goede samenwerking met het ministerie helpt daar enorm bij."

De Castricumse wethouder Paul Slettenhaar vult aan: "Het kabinet heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het versnellen van de bouw van flexwoningen en de Taskforce versnelling in het leven geroepen. Samen met BZK stellen we een globale planning op om deze 1.000 flexwoningen te realiseren". Hij geeft aan dat hiermee een mooie tijdelijke aanvulling kan worden gecreƫerd op het huidige woningbouwaanbod.

De Regio Alkmaar wordt gevormd door de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.
Pin It
Bekeken: 2045x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/