De Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij (DOP), Lokaal Dijk en Waard (LDW) en Senioren Dijk en Waard (SDW) hebben samen met GroenLinks, PvdA en ChristenUnie het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Dijk en Waard gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens een extra raadsvergadering. Speerpunten van de nieuwe coalitie zijn onder andere duurzaamheid en meer sociale huurwoningen bij nieuwbouwprojecten.

Het nieuwe coalitieakkoord komt een maand nadat DOP, LDW en SDW het vertrouwen hadden opgezegd in de VVD. "Ik voel me nu vrij", benadrukt VVD'er Ben Hoejenbos. "We hoeven geen rekening te houden met een wethouder die we mogelijk verrassen of dat we achteraf problemen krijgen over wat we hebben gezegd." Hoejenbos complimenteert GroenLinks, PvdA en ChristenUnie: "Het is vooral jullie akkoord geworden."

De presentatie van een coalitieakkoord en de stemming over het akkoord hoeft niet per se lang te duren, maar toch werd er urenlang gesproken. "Want als je ons de kans geeft om inhoudelijk mee te praten, dan doen we dat", zei CDA-fractievoorzitter Jasper John. Hij had maar liefst zestien amendementen ingediend over tal van onderwerpen. Van inbraakpreventie tot Sportpark De Vork en van statushouders tot windmolens. Ongeveer de helft van zijn voorstellen werd overgenomen door de coalitie.

Ondanks dat het CDA zestien amendementen had ingediend, werd het coalitieakkoord wel door de partij gesteund. Dat in tegenstelling tot D66 en VVD. Omdat de fracties BVNL, FvD en ADW de afgelopen weken 'helemaal niet zijn betrokken bij de totstandkoming van het coalitieakkoord' onthielden zij zich van stemming.

De nieuwe coalitie bestaat uit de Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij (DOP), Lokaal Dijk en Waard (LDW), Senioren Dijk en Waard (SDW), GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Een coalitie met zoveel partijen lijkt omslachtig en lastig, maar dat is het zeker niet, zei fractievoorzitter Soledad van Eijk van GroenLinks eerder tegen Dijk en Waard Centraal. "We kregen een belletje of we wilden nadenken om mee te werken in de coalitie. Ik moest gelijk denken aan een coalitie met ook de PvdA en ChristenUnie erbij. We hebben lokaal hetzelfde geluid."

Pin It
Bekeken: 1142x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/