Fred Ruiten is beëdigd tot wethouder in Dijk en Waard. De voormalige fractievoorzitter van de ChristenUnie volgt daarmee Falco Hoekstra van de VVD op. Ruiten werkte jarenlang in de financiële sector en wordt als wethouder verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën en economische zaken.

"Zo waarlijk helpe mij God almachtig." Het zijn deze woorden van Ruiten, waarna burgemeester Maarten Poorter de kersverse opvolger van Falco Hoekstra feliciteert. Hoekstra moest vorige maand vertrekken, nadat de Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij, Lokaal Dijk en Waard en Senioren Dijk en Waard het vertrouwen in de VVD opzegde.

In de raadszaal aan het Heerhugowaardse Parelhof wordt geklapt en Fred Ruiten krijgt een boeket bloemen. "Ja, daar sta ik dan. Geen raadslid meer, maar wethouder." Ruiten wordt als wethouder onder meer verantwoordelijk voor financiën en economische zaken. "Dijk en Waard geeft bijna 0,3 miljard euro uit, oftewel 3.200 euro per inwoner. Dragen onze uitgaven bij aan het welzijn van onze inwoners, ondernemers en instellingen, dat zal mijn blikrichting bepalen."

Fred Ruiten is als wethouder voorgedragen door zowel de ChristenUnie als door nieuwe coalitiepartners GroenLinks en PvdA. Joris Koning is beëindigd tot raadslid namens de ChristenUnie. Hij neemt de plek van Ruiten in de Dijk en Waardse gemeenteraad over.
Pin It
Bekeken: 1319x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/