De Langedijkse voedselbank roept mensen op om hun kerstpakket te doneren. Volgens vrijwilligster Carla van Hoorn- Danenberg wordt het daardoor mogelijk om klanten een extraatje te geven en kan de voorraad verder worden aangevuld.

"Ik loop even naar boven", zegt Carla als ze belt met Dijk en Waard Centraal. Het is woensdagochtend en verschillende klanten komen beneden hun pakket ophalen. "Het is uitdeeldag. We willen nu wat extra's doen, dus krijgen klanten ook luxeproducten zoals stollen en tulbanden." De speciale uitgave van pakketten is mede mogelijk gemaakt door een groot aantal weldoeners, die onder meer 27 kratten met producten en contant geld ophaalden.

"We zijn super dankbaar voor alle mensen die ons helpen." Toch zou de voedselbank nog graag kerstpakketten willen krijgen, weet Carla. "Het is bij veel mensen niet bekend dat ze hun pakketten kunnen inleveren. Breng langs wat je kan missen, zodat andere mensen er ook nog wat aan hebben." Elke werkdag in de kerstvakantie de voedselbank aan de Broeker Werf in Broek op Langedijk van half tien tot half twaalf 's ochtends geopend voor mensen die langs willen komen met producten. "Weggooien is zonde en wij zijn heel blij met alle donaties."
Pin It
Bekeken: 1309x
https://ee.itk.ac.id/data/