Mantelzorgers in Dijk en Waard krijgen toch tweehonderd euro van de gemeente. De mantelzorgers zouden aanvankelijk een mantelzorgcompliment van honderd euro krijgen, maar volgens het college berust dit op een 'misverstand'.

De vergissing kwam aan het licht na vragen van fractievoorzitter Jan van der Starre van Authentiek Dijk en Waard (ADW). Van der Starre had een brief gezien waarin stond dat mantelzorgers het compliment van honderd euro konden aanvragen terwijl dit eerder nog tweehonderd euro was in Heerhugowaard. Volgens het college is het niet de bedoeling geweest dat het compliment werd gehalveerd. "Intussen hebben wij besloten om het compliment in Dijk en Waard vast te stellen op tweehonderd euro."

Gemeenten zijn verplicht om mantelzorgers een blijk van waardering te geven, maar de manier waarop verschilt. Zo kan een gemeente ervoor kiezen om een waardebon te geven of om een gratis activiteit te geven. Voor de fusie werd in Langedijk honderd euro uitgekeerd en in Heerhugowaard tweehonderd euro.

Pin It
Bekeken: 834x