Serious Langedijk heeft bij elkaar zeker 12.000,55 euro opgeleverd voor Zorgtuinderij Oosterheem. Na vier dagen radio maken en acties te organiseren, kunnen de dj's en het team achter de schermen tevreden terugkijken. "Er is veel meer gebeurd. Dit jaar mocht er voor het eerst publiek bij zijn en dat maakte het extra leuk", blikt Nicky Roos terug.

Dj's Didier Ruijters, Stef Kallenbach, Thomas Lute zaten voor een mooie radio-uitzending en het goede doel vier dagen lang 'opgesloten' in Café De Schelvis in Zuid-Scharwoude. Nou ja, een van hen is wel tijdelijk weg omdat zijn vriendin ziek en benauwd thuis in bed lag. Achter de schermen waren nog zes teamleden actief, waaronder Nicky.

"We hebben het absoluut leuk gehad. We houden altijd hoogtepunten bij en daar hebben we een compilatie van gemaakt. Die is 8 tot 10 minuten geworden omdat er zoveel is gebeurd dit jaar". Mooie ervaringen dus, maar het leverde wel veel minder op. "Ja de opbrengst is wel lager. In het eerste jaar was het 20.000 euro, onder andere door Streekstad Centraal aangevuld, en vorig jaar was het over de 22.000 euro. Ik denk niet dat het te maken heeft met een doel waar mensen minder mee hebben, of dat er minder mensen luisterden. Het waren er eerder meer. Ik denk dat het puur is dat mensen minder geld uitgeven. Maar dat is niet meteen een teleurstelling. We doen het voor het goede doel en alle beetjes helpen."

Nicky moet even hardop nadenken over wat hij nou echt hét hoogtepunt van Serious Langedijk 2022 vond. "Het is bijna niet te kiezen. Het was echt een topweek, een week vol hoogtepunten. Ik denk dat mijn hoogtepunt was toen we het bedrag bekend maakten; hoe enthousiast het goede doel toen reageerde."

Het meeste geld kwam van mensen met verzoeknummers. "Er waren bedrijven die er nog er wel wat extra's bovenop gegooid hebben, maar het belangrijkste waren de donaties van mensen die bij het raam een plaat aanvroegen of online", licht Nicky toe. "Ja en bezoekers legden spontaan nog 400 euro bij elkaar om de band - ik geloof dat het Sootcase was - nog een keer te laten spelen. Mensen wilden dat zo graag dat ze met de spreekwoordelijke pet rond zijn gegaan."

Naast dj's Didier Ruijters, Stef Kallenbach en Thomas Lute, waren achter de schermen nog zes teamleden actief: Nicky Roos, Robin Kors, Ruben Gieling, Anne Schulte, Daniëlle Roffel en Bas Dielemans.

Meer op serieuslangedijk.nl en op facebook.com/serieuslangedijk/.

 
Pin It
Bekeken: 368x