Een 19-jarige jongen is donderdagochtend ontkomen aan een gewapende straatroof aan de Jac. van Maerlantlaan in Heerhugowaard. Wel liep hij daarbij lichte verwondingen op, waaraan hij is behandeld bij de huisartsenpost. Er is nog geen verdachte aangehouden. De politie zoekt mensen die meer weten over de mislukte straatroof of camerabeelden hebben.

De jongeman werd rond 10:30 uur in een steeg aan de Van Maerlantlaan aangesproken door iemand van ongeveer zijn eigen leeftijd. Hij werd bedreigd met een mes en moest zijn geld afstaan. Het slachtoffer weigerde en er ontstond een gevecht, waarna hij kon vluchten in de richting van de Erasmuslaan. Wel was hij tijdens de worsteling lichtgewond geraakt. De straatrover rende weg in de richting van het tankstation aan de Vondellaan.

De politie heeft de dader geprobeerd te vinden, maar zonder succes. Het gaat om een jongen van rond 18 jaar oud en 1,95m lang, met slank postuur. Hij droeg een grijze jas en een donkerblauwe of zwarte broek.

De politie zoekt mensen die meer denken te weten over de mislukte overval of relevante camerabeelden hebben. In welke steeg de straatroofpoging plaatsvond staat volgens een woordvoerder echter niet in het systeem. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Beelden kunnen via politie.nl worden geüpload. Het zaaknummer is 2023003231.
Pin It
Bekeken: 1607x