Robin Groot uit Broek op Langedijk is vierde geworden op het EK Allround, en dat terwijl ze eigenlijk niet mee zou doen. Met haar vierde plaats op het NK was ze als reserve mee naar Hamar, maar twee dagen van tevoren bleek haar teamgenoot Joy Beun te ziek te zijn om mee te doen. Tijdens haar EK-debuut had de 21-jarige geboren Alkmaarse zelfs nog een kleine kans op brons, maar het podium bleek nog net even te hoog gegrepen.

Op de eerste dag gaf Robin Groot al meteen haar visitekaartje af, meldt mediapartner NH Nieuws. Op de 500 meter pakte ze brons in 39,72s. Op de 3.000 meter reed ze ook een solide race en finishte ze in 4:09.40 min. als vierde achter de drie belangrijkste kandidaten voor de plakken: de Noorse Ragne Wiklund, Antoinette Rijpma - De Jong en Marijke Groenewoud. Irene Schouten nam immers niet deel omdat ze het NK Allround, het kwalificatietoernooi, had laten schieten.

Zondag werd Groot ook vierde op de 1.500 meter, met een tijd van 1:58.57 min. Op de afsluitende 5.000 meter wist Groot dat ze een toptijd moest rijden voor het podium. Dat bleek nog iets te hoog gegrepen; ze reed 7.11,52 min, goed voor weer een vierde plaats maar niet een top 3 plek in het klassement. Antoinette Rijpsma pakte het goud, voor Wiklund en Groenewoud. (foto: Team IKO)
Pin It
Bekeken: 1968x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/